طريقة عمل كحك العيد وخلافة
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل كحك العيد وخلافة
إليكم طريقة عمل كحك العيد والغريبة والبتى فور والبسكوت (بطريقة والدتى رحمها الله)
------------------------------------------------------------------------------------------
المقادير : كيلو واحد دقيق ---نصف كيلو سمن-- 2 ملعقة كبيرة سمسم---قطعة خميرة بيرة ---ذرة ملح -- ملعقة صغيرة رائحة الكحك كوب ماء واحد للعجن
الطريقة : ينخل الدقيق مع الملح ورائحة الكحك ويوضع فى إناء العجن ثم يرش السمسم المحمص ويقلب مع الدقيق
يقدح السمن جيدا ً ثم يترك قليلا ليهدأ ، ثم يضاف للدقيق ويفرك باليد حتى يتشرب جيدا
يتم تدفئة كوب الماء لمدة ثوانى على النار ثم تذاب فية الخميرة ويعجن بة الدقيق جيدا ثم يترك لتخمر
تشكل وتحشى بالملبن
-------------------------------------------
كحك بارد :5 كوب دقيق --2 كوب سمن-- واحد كوب لبن--باكو بودر -- ملعقة كبيرة سمسم --ملعقة صغيرة رائحة الكحك
الطريقة: يوضع الدقيق المنخول مع الملح ورائحة الكحك ثم يرش السمسم فى إناء العجن وفى إناء آخر نضرب السمن مع اللبن جيدا
بالمضرب ثم يعجن بة الدقيق حتى الحصول على عجينة سهلة التشكيل (هذة الطريقة كنت أخذتها من التليفزيون )
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
طريقة عمل الغريبة : المقادير : خمس كوبايات سمن --عشرة اكواب دقيق--- نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر--3 كوب سكر بودرة
--------------------------- بياض بيضة واحدة صغيرة (بلدى ) فانيليا
الطريقة :يدعك السمن براحة اليد حتر يصير كالكريمة ثم يضاف السكر ويضرب بالمضرب او اليد جيدا ثم بياض البيضة والفانيليا والبودر ثم الدقيق بالتدريج وقد لا نحتاج لكل الدقيق
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
مقادير اخرى للغريبة من التليفزيون وطريقة العمل واحدة
7 كوب دقيق ---3 كوب سمن او زبدة ---واحد كوب سكر بودرة--- بياض بيضة صغيرة ---فانيليا ---ذرة ملح (لاحظى مفيش بيكنج بودر )
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
حماتى الله يرحمها كانت بتعمل الغريبة بطريقة مختلفة .....كانت بتحط اى مقدار سمن ومثلة تماما ًسكر بودرة وفانيليا فقط وبعد الخفق بشدة للسمن ثم السكر تضيف الدقيق بالبركة لغاية الحصول على عجينة للتشكيل -----الطريقة دى طعمها جميل لكن كنت بلاحظ ان الغريبة بتتشقق عند التسويه لكنها كانت ناعمة
----------------------------------------------
ملحوظة هامة جدا ً قبل تسوية الغريبة شكلى 3 قطع فقط واحدة على شكل كورة صغيرة مثل البندقة او اكبر قليلا
والثانية بيضاويه والثالثة مدورة وسويهم فى الفرن لأن انواع الدقيق بيختلف
بعد التسوية شوفى ..هل العجينة فرشت فى الصينية أو تماسكت وحلوة ، وأى شكل فيهم أحسن وعلى هذا الاساس كملى تسوية باقى العجينة بعد تشكيلها __ وطبعا لو ساحت فى الفرن بتكون محتاجة شوية دقيق وعيدى عجنها مرة اخرى حتى تصبح ممتازة
ونفس هذا الكلام ينطبق على البتى فور
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
طريقة عمل البتى فور ------ المقادير كوب واحد سمن --- كوب واحد سكر بودرة --بيضة واحدة -- 3 كوب دقيق ملعقة واحدة بيكنج بودر وباكو فانيليا -
الطريقة : بنفس طريقة الغريبة (الطريقة دى بنعملها من اكتر من تلاتين سنة وخفيفة وجميلة )وكنا بنقسم العجينة نصفين ونعمل النص الاخر مضاف الية كاكاو ونزينها بلونين الابيض مع البنى )
----------------------------------------------------------------------------------
طريقة عمل البسكوت :المقادير 2 كيلو دقيق---2 كوب سمن __ 4 كوب سكر ناعم ومش مهم يكون مطحون زى البودرة يعنى بس ميكونش خشن قوى -- عدد 8 بيضات -- - 2 ملعقة كبيرة نشادر -- فانيليا -- كمية من اللبن للعجن
الطريقة : يوضع السكر مع السمن فى إناء العجن ويعك باليد جيدا ثم يضاف البيض المضروب مع الفانيليا مسبقا عليهم
تذابالنشادر فى كوب لبن فقط ثم يضاف للخليط ثم يضاف الدقيق كلة ويعجن
أمامنا باقى اللبن ممكن نحتاجة وممكن لأ حتى الحصول على عجينة لينة سهلة التشكيل (ممكن نعمل نفس البسكوت بالبرتقال مغ تغيير اللبن بعصير البرتقال وبدل الفانيليا بشر البرتقال الخارجى )
طريقة اخرى من التليفزيون المقادير :3كوب دقيق--كوب ونصف نشا --كوب سمن ---2بيضة -- 2ملعقة صغيرة بيكنج بودر --فانيليا ذرة ملح
بيضة لدهان الوجة
الطريقة يخفق السمن بالمضرب الكهرباءى حتى ينعم ثم يضاف السكر---يخفق البيض والفانيليا ويضاف للخليط السابق--يخلط الدقيق والنشا والبودر والذرة الملح ويعجن بالتدريج ---اذا كانت العجينة يابسة تضاف لها قليل من اللبن حتى تصير لينةويسهل تشكيلها
وكل سنة وانتم طيبين
مبسوطة يا أميرة
-
------------------------------------------------------------------------------------------
المقادير : كيلو واحد دقيق ---نصف كيلو سمن-- 2 ملعقة كبيرة سمسم---قطعة خميرة بيرة ---ذرة ملح -- ملعقة صغيرة رائحة الكحك كوب ماء واحد للعجن
الطريقة : ينخل الدقيق مع الملح ورائحة الكحك ويوضع فى إناء العجن ثم يرش السمسم المحمص ويقلب مع الدقيق
يقدح السمن جيدا ً ثم يترك قليلا ليهدأ ، ثم يضاف للدقيق ويفرك باليد حتى يتشرب جيدا
يتم تدفئة كوب الماء لمدة ثوانى على النار ثم تذاب فية الخميرة ويعجن بة الدقيق جيدا ثم يترك لتخمر
تشكل وتحشى بالملبن
-------------------------------------------
كحك بارد :5 كوب دقيق --2 كوب سمن-- واحد كوب لبن--باكو بودر -- ملعقة كبيرة سمسم --ملعقة صغيرة رائحة الكحك
الطريقة: يوضع الدقيق المنخول مع الملح ورائحة الكحك ثم يرش السمسم فى إناء العجن وفى إناء آخر نضرب السمن مع اللبن جيدا
بالمضرب ثم يعجن بة الدقيق حتى الحصول على عجينة سهلة التشكيل (هذة الطريقة كنت أخذتها من التليفزيون )
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
طريقة عمل الغريبة : المقادير : خمس كوبايات سمن --عشرة اكواب دقيق--- نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر--3 كوب سكر بودرة
--------------------------- بياض بيضة واحدة صغيرة (بلدى ) فانيليا
الطريقة :يدعك السمن براحة اليد حتر يصير كالكريمة ثم يضاف السكر ويضرب بالمضرب او اليد جيدا ثم بياض البيضة والفانيليا والبودر ثم الدقيق بالتدريج وقد لا نحتاج لكل الدقيق
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
مقادير اخرى للغريبة من التليفزيون وطريقة العمل واحدة
7 كوب دقيق ---3 كوب سمن او زبدة ---واحد كوب سكر بودرة--- بياض بيضة صغيرة ---فانيليا ---ذرة ملح (لاحظى مفيش بيكنج بودر )
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
حماتى الله يرحمها كانت بتعمل الغريبة بطريقة مختلفة .....كانت بتحط اى مقدار سمن ومثلة تماما ًسكر بودرة وفانيليا فقط وبعد الخفق بشدة للسمن ثم السكر تضيف الدقيق بالبركة لغاية الحصول على عجينة للتشكيل -----الطريقة دى طعمها جميل لكن كنت بلاحظ ان الغريبة بتتشقق عند التسويه لكنها كانت ناعمة
----------------------------------------------
ملحوظة هامة جدا ً قبل تسوية الغريبة شكلى 3 قطع فقط واحدة على شكل كورة صغيرة مثل البندقة او اكبر قليلا
والثانية بيضاويه والثالثة مدورة وسويهم فى الفرن لأن انواع الدقيق بيختلف
بعد التسوية شوفى ..هل العجينة فرشت فى الصينية أو تماسكت وحلوة ، وأى شكل فيهم أحسن وعلى هذا الاساس كملى تسوية باقى العجينة بعد تشكيلها __ وطبعا لو ساحت فى الفرن بتكون محتاجة شوية دقيق وعيدى عجنها مرة اخرى حتى تصبح ممتازة
ونفس هذا الكلام ينطبق على البتى فور
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
طريقة عمل البتى فور ------ المقادير كوب واحد سمن --- كوب واحد سكر بودرة --بيضة واحدة -- 3 كوب دقيق ملعقة واحدة بيكنج بودر وباكو فانيليا -
الطريقة : بنفس طريقة الغريبة (الطريقة دى بنعملها من اكتر من تلاتين سنة وخفيفة وجميلة )وكنا بنقسم العجينة نصفين ونعمل النص الاخر مضاف الية كاكاو ونزينها بلونين الابيض مع البنى )
----------------------------------------------------------------------------------
طريقة عمل البسكوت :المقادير 2 كيلو دقيق---2 كوب سمن __ 4 كوب سكر ناعم ومش مهم يكون مطحون زى البودرة يعنى بس ميكونش خشن قوى -- عدد 8 بيضات -- - 2 ملعقة كبيرة نشادر -- فانيليا -- كمية من اللبن للعجن
الطريقة : يوضع السكر مع السمن فى إناء العجن ويعك باليد جيدا ثم يضاف البيض المضروب مع الفانيليا مسبقا عليهم
تذابالنشادر فى كوب لبن فقط ثم يضاف للخليط ثم يضاف الدقيق كلة ويعجن
أمامنا باقى اللبن ممكن نحتاجة وممكن لأ حتى الحصول على عجينة لينة سهلة التشكيل (ممكن نعمل نفس البسكوت بالبرتقال مغ تغيير اللبن بعصير البرتقال وبدل الفانيليا بشر البرتقال الخارجى )
طريقة اخرى من التليفزيون المقادير :3كوب دقيق--كوب ونصف نشا --كوب سمن ---2بيضة -- 2ملعقة صغيرة بيكنج بودر --فانيليا ذرة ملح
بيضة لدهان الوجة
الطريقة يخفق السمن بالمضرب الكهرباءى حتى ينعم ثم يضاف السكر---يخفق البيض والفانيليا ويضاف للخليط السابق--يخلط الدقيق والنشا والبودر والذرة الملح ويعجن بالتدريج ---اذا كانت العجينة يابسة تضاف لها قليل من اللبن حتى تصير لينةويسهل تشكيلها
وكل سنة وانتم طيبين
مبسوطة يا أميرة
-
سونسن- المشرفة العامة
- عدد المساهمات : 1122
نقاط : 7072
تاريخ التسجيل : 28/07/2010
رد: طريقة عمل كحك العيد وخلافة
لو عاوزة يا أميرة طريقة عمل البوريك بالعجوة او الشكلمة بجوز الهند او بسكوت بجوز الهند
قوليلى وانا اكتبهم من عيونى
قوليلى وانا اكتبهم من عيونى
سونسن- المشرفة العامة
- عدد المساهمات : 1122
نقاط : 7072
تاريخ التسجيل : 28/07/2010
رد: طريقة عمل كحك العيد وخلافة
صباح الفل والجمال تسلم ايديك وكل سنة وانت بالف حير يارب وفى احسن صحة حجرب واقولك ياحبيبتى ولاتنسينى من صالح دعاءك عند النبى علية الصلاة والسلام قبلاتى
الاميرة- عضوة ذهبية
- عدد المساهمات : 747
نقاط : 5982
تاريخ التسجيل : 28/07/2010
رد: طريقة عمل كحك العيد وخلافة
تسلم الأيادى ياسونسن رائع ماشاء الله وكل سنة وانتى طيبة
روبي- عضوة ذهبية
- عدد المساهمات : 346
نقاط : 5612
تاريخ التسجيل : 18/08/2010
رد: طريقة عمل كحك العيد وخلافة
تسلم الايادى يا قمر ما شاء الله
بسمة هانم- عضوة فضية
- عدد المساهمات : 226
نقاط : 5421
تاريخ التسجيل : 07/10/2010
مواضيع مماثلة
» شرح طريقة عمل اوزي الروبيان منال العالم - طريقة التحضير فيديو
» طبق العيد من المغرب
» ملف كحك العيد كامل وبالصور
» توزيع ملابس العيد
» العيد فرحة وكل سنة وانتم طيبين
» طبق العيد من المغرب
» ملف كحك العيد كامل وبالصور
» توزيع ملابس العيد
» العيد فرحة وكل سنة وانتم طيبين
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى