كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية
[b]المقادير **
اربع كابوريات وممكن مضاعفة الكمية على حسب عدد افراد الاسرة .
بصلة مقطعه مربعات متوسطة .
زيت دوار الشمس او زيت ذرة .
ثوم مطحون .
فلفل اسود + كمون + ملح .
قرن فلفل رومى او حار حسب الرغبة ويكون مقطع مربعات صغيرة .
ثمرة طماطم واحدة معصورة .
ربع كوب ماء للتسويه .
*****
الطريقة ///////
نضع الزيت فى حلة ثم نضع البصل ونقلب شوية ثم نضع الثوم ونقلب حتى يصير اللون اصفر فاتح
ثم نضيف الكابوريا وعليها الفلفل الاسود والكمون و نهز الحلة حتى تتشوح الكابوريا -ثم نضيف الفلفل المقطع ونستمر فى هز الحلة -ثم نضيف عصير الطماطم ونضيف الملح وربع كوب ماء ونغطى الحلة ونوطى النار ( متوسطة ) وننتظر حتى يتشكشك الصوص او يغلظ قوامه
******بالف هنا
اربع كابوريات وممكن مضاعفة الكمية على حسب عدد افراد الاسرة .
بصلة مقطعه مربعات متوسطة .
زيت دوار الشمس او زيت ذرة .
ثوم مطحون .
فلفل اسود + كمون + ملح .
قرن فلفل رومى او حار حسب الرغبة ويكون مقطع مربعات صغيرة .
ثمرة طماطم واحدة معصورة .
ربع كوب ماء للتسويه .
*****
الطريقة ///////
نضع الزيت فى حلة ثم نضع البصل ونقلب شوية ثم نضع الثوم ونقلب حتى يصير اللون اصفر فاتح
ثم نضيف الكابوريا وعليها الفلفل الاسود والكمون و نهز الحلة حتى تتشوح الكابوريا -ثم نضيف الفلفل المقطع ونستمر فى هز الحلة -ثم نضيف عصير الطماطم ونضيف الملح وربع كوب ماء ونغطى الحلة ونوطى النار ( متوسطة ) وننتظر حتى يتشكشك الصوص او يغلظ قوامه
******بالف هنا
lola- عضوة مميزة
- عدد المساهمات : 127
نقاط : 5393
تاريخ التسجيل : 30/07/2010
سمك بالخلطة ** ايضا بالطريقة السويسى
[b]******
المقادير ---فيه سمك اسمه بلاميطة ***
----وفيه سمك اسمه دراك ****
---وممكن نستخدم اى سمكة كبيرة زى المكريل المجمد فى الاسواق
---- ولكن طبعا السمك اللى مش مستورد لا يعلى عليه *
***
نحضر السمكة البلاميطة او الدراك و نغسلها ونفتحها ونغسلها كويس ونضعها فى طبق او صنية ونضيف على السمكة الواحدة نصف كوب خل ونتركها جانبا حتى نحضر الخلطة .
**الخلطة بصلتين مقطعين مربعات متوسطة الحجم ونضعهم فى طبق وعليهم فلفل اسود وملعقة ثوم و ثلاث او اربع طماطم مقطعة مربعات صغيرة ثم نحضر حزمة كسبرة وبقدونس ونغسلهم ونزيل السيقان اللى فوق ونقطع الورق بس ونضعهم على الخليط السابق وعليهم زيت وملح وفلفل اسود وبهارات وشطة وكمون ونقلب --ونركن الخلطة و---نحضر صنية فرن على مقاس كمية السمك ونضع السمكة مفتوحة بعد ان نعصرها من الخل ونرص السمك ونضع عليه الخلطة بالتساوى ونرش رشة زيت على الوش وكوب ماء من جنب السمك وليس فوقه حتى لا نزول التوابل ونضعه على النار من فوق البوتاجاز حتى ياخذ غلوتين ثم ندخله الفرن على الرف الاوسط حتى يكمل السوى ويحمر الوجه قليلا ***** وبالف هنا
المقادير ---فيه سمك اسمه بلاميطة ***
----وفيه سمك اسمه دراك ****
---وممكن نستخدم اى سمكة كبيرة زى المكريل المجمد فى الاسواق
---- ولكن طبعا السمك اللى مش مستورد لا يعلى عليه *
***
نحضر السمكة البلاميطة او الدراك و نغسلها ونفتحها ونغسلها كويس ونضعها فى طبق او صنية ونضيف على السمكة الواحدة نصف كوب خل ونتركها جانبا حتى نحضر الخلطة .
**الخلطة بصلتين مقطعين مربعات متوسطة الحجم ونضعهم فى طبق وعليهم فلفل اسود وملعقة ثوم و ثلاث او اربع طماطم مقطعة مربعات صغيرة ثم نحضر حزمة كسبرة وبقدونس ونغسلهم ونزيل السيقان اللى فوق ونقطع الورق بس ونضعهم على الخليط السابق وعليهم زيت وملح وفلفل اسود وبهارات وشطة وكمون ونقلب --ونركن الخلطة و---نحضر صنية فرن على مقاس كمية السمك ونضع السمكة مفتوحة بعد ان نعصرها من الخل ونرص السمك ونضع عليه الخلطة بالتساوى ونرش رشة زيت على الوش وكوب ماء من جنب السمك وليس فوقه حتى لا نزول التوابل ونضعه على النار من فوق البوتاجاز حتى ياخذ غلوتين ثم ندخله الفرن على الرف الاوسط حتى يكمل السوى ويحمر الوجه قليلا ***** وبالف هنا
lola- عضوة مميزة
- عدد المساهمات : 127
نقاط : 5393
تاريخ التسجيل : 30/07/2010
رد: كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية
تسلم ايدك
حجرب الكابوريا لأنى بحبها قوى
تسلمى ياقمر
حجرب الكابوريا لأنى بحبها قوى
تسلمى ياقمر
البرنسيسة- المديرة التنفيذية
- عدد المساهمات : 1184
نقاط : 6884
تاريخ التسجيل : 26/07/2010
رد: كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية
تسلم الايادى يالولا ياحبيبتى على وصفاتك الجميلة دى على فكرة أنا بحب السمك
قوى مع الرز الصيادية بيكون رائع تسلمى ياقمر
قوى مع الرز الصيادية بيكون رائع تسلمى ياقمر
الهانم- مديرة الموقع
- عدد المساهمات : 2432
نقاط : 8425
تاريخ التسجيل : 26/07/2010
رد: كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية
الله على الكابوريا تسلممممى
moly- عضوة مميزة
- عدد المساهمات : 126
نقاط : 5300
تاريخ التسجيل : 12/10/2010
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى