بيتزا القطايف واوووووووو
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
بيتزا القطايف واوووووووو
عجينة القطايف
المقادير
3 كوب دقيق - 3كوب حليب سائل - ملعقه صغيره خميره فوريه
وممكن تجربى بنصف المقدار
وممكن القطايف تشتريها جاهزه
حسب رغبتك
جبنه وصلصه وزيتون وموزريلا للتزويق
الطريقه
1- ننخل الدقيق ثم نضيف اليه الخميره ونخلطهم معا جيدا
2- نضع الحليب في خلاط العصير ونضيف اليه الدقيق ونخفقهم معا جيدا
3- نسكب الخليط في اناء عميق ونغطيه ونضعه في مكان دافئ حتى يختمر (مدة ساعه تقريبا)
4- نسكب الخليط في ابريق حتى يسهل علينا عملية السكب
5- نضع طاسه تيفال على نار خفيفه ونتركها حتى يجف سطحها وندهنا زيت خفيف جدا (بقطنه مبلله بالزيت)
6- وناخد مقدار من الخليط بفنجال قهوه او ملعقه ونصب فى الطاسه حتعمل شكل دايره
لما تستوى وشكلها يبقى مخرم تعرفى انها استوت بتاخد اقل من دقيقه
وتشليها بمقصوصه بلاستيك او ميلامين حتى لاتتلفى التيفال
وتضعيها فى صنيه وتغطيها بفوطه نظيفه حتى لا تجف وتنشف وترصيها فوق بعض
كما فى الصور
كررى العمليه الى ان تنتهى الكميه
رصيها فى صنيه مدهونه بالزيت ورشة دقيق خفيفه
ادهنى كل واحده بصلصة الطماطم او معجون جاهز الخاص بالبيتزا (زى صلصة الطماطم بالظبط + فصين توم)
وضعى شريحة فلفل رومى وزيتون وقطعه صغيره جبنه شيدر
اللحوم حسب الرغبه (قطع صغيره فراخ -تونه- لحمه مفرومه-جبن فقط)
وفى الآخر رشه من الجبنه الموتزاريلا
وتدخل الفرن لمدة 5دقائق
[/img]
وده شكلها النهائى
والف هنااااااا
المقادير
3 كوب دقيق - 3كوب حليب سائل - ملعقه صغيره خميره فوريه
وممكن تجربى بنصف المقدار
وممكن القطايف تشتريها جاهزه
حسب رغبتك
جبنه وصلصه وزيتون وموزريلا للتزويق
الطريقه
1- ننخل الدقيق ثم نضيف اليه الخميره ونخلطهم معا جيدا
2- نضع الحليب في خلاط العصير ونضيف اليه الدقيق ونخفقهم معا جيدا
3- نسكب الخليط في اناء عميق ونغطيه ونضعه في مكان دافئ حتى يختمر (مدة ساعه تقريبا)
4- نسكب الخليط في ابريق حتى يسهل علينا عملية السكب
5- نضع طاسه تيفال على نار خفيفه ونتركها حتى يجف سطحها وندهنا زيت خفيف جدا (بقطنه مبلله بالزيت)
6- وناخد مقدار من الخليط بفنجال قهوه او ملعقه ونصب فى الطاسه حتعمل شكل دايره
لما تستوى وشكلها يبقى مخرم تعرفى انها استوت بتاخد اقل من دقيقه
وتشليها بمقصوصه بلاستيك او ميلامين حتى لاتتلفى التيفال
وتضعيها فى صنيه وتغطيها بفوطه نظيفه حتى لا تجف وتنشف وترصيها فوق بعض
كما فى الصور
كررى العمليه الى ان تنتهى الكميه
رصيها فى صنيه مدهونه بالزيت ورشة دقيق خفيفه
ادهنى كل واحده بصلصة الطماطم او معجون جاهز الخاص بالبيتزا (زى صلصة الطماطم بالظبط + فصين توم)
وضعى شريحة فلفل رومى وزيتون وقطعه صغيره جبنه شيدر
اللحوم حسب الرغبه (قطع صغيره فراخ -تونه- لحمه مفرومه-جبن فقط)
وفى الآخر رشه من الجبنه الموتزاريلا
وتدخل الفرن لمدة 5دقائق
[/img]
وده شكلها النهائى
والف هنااااااا
عدل سابقا من قبل البرنسيسة في الأربعاء سبتمبر 01, 2010 7:57 am عدل 1 مرات
البرنسيسة- المديرة التنفيذية
- عدد المساهمات : 1184
نقاط : 6885
تاريخ التسجيل : 26/07/2010
رد: بيتزا القطايف واوووووووو
ده شكلها النهائى
البرنسيسة- المديرة التنفيذية
- عدد المساهمات : 1184
نقاط : 6885
تاريخ التسجيل : 26/07/2010
رد: بيتزا القطايف واوووووووو
فكرة حلوة جدا حجرب واقولك ويلا بقى الرجيم باظ من اول رمضان مش مهم ولسة الكعك والغريبة المتينة كل سنة وانتوا بالف خير
الاميرة- عضوة ذهبية
- عدد المساهمات : 747
نقاط : 5982
تاريخ التسجيل : 28/07/2010
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى