منتديات الهوانم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية

4 مشترك

اذهب الى الأسفل

كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية  Empty كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية

مُساهمة من طرف lola الأربعاء سبتمبر 15, 2010 10:28 pm

[b]المقادير **

اربع كابوريات وممكن مضاعفة الكمية على حسب عدد افراد الاسرة .

بصلة مقطعه مربعات متوسطة .

زيت دوار الشمس او زيت ذرة .

ثوم مطحون .

فلفل اسود + كمون + ملح .

قرن فلفل رومى او حار حسب الرغبة ويكون مقطع مربعات صغيرة .

ثمرة طماطم واحدة معصورة .

ربع كوب ماء للتسويه .

*****

الطريقة ///////


نضع الزيت فى حلة ثم نضع البصل ونقلب شوية ثم نضع الثوم ونقلب حتى يصير اللون اصفر فاتح

ثم نضيف الكابوريا وعليها الفلفل الاسود والكمون و نهز الحلة حتى تتشوح الكابوريا -ثم نضيف الفلفل المقطع ونستمر فى هز الحلة -ثم نضيف عصير الطماطم ونضيف الملح وربع كوب ماء ونغطى الحلة ونوطى النار ( متوسطة ) وننتظر حتى يتشكشك الصوص او يغلظ قوامه


******بالف هنا
lola
lola
عضوة مميزة

انثى عدد المساهمات : 127
نقاط : 5192
تاريخ التسجيل : 30/07/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية  Empty سمك بالخلطة ** ايضا بالطريقة السويسى

مُساهمة من طرف lola الأربعاء سبتمبر 15, 2010 11:06 pm

[b]******
المقادير ---فيه سمك اسمه بلاميطة ***
----وفيه سمك اسمه دراك ****
---وممكن نستخدم اى سمكة كبيرة زى المكريل المجمد فى الاسواق
---- ولكن طبعا السمك اللى مش مستورد لا يعلى عليه *
***

نحضر السمكة البلاميطة او الدراك و نغسلها ونفتحها ونغسلها كويس ونضعها فى طبق او صنية ونضيف على السمكة الواحدة نصف كوب خل ونتركها جانبا حتى نحضر الخلطة .


**الخلطة بصلتين مقطعين مربعات متوسطة الحجم ونضعهم فى طبق وعليهم فلفل اسود وملعقة ثوم و ثلاث او اربع طماطم مقطعة مربعات صغيرة ثم نحضر حزمة كسبرة وبقدونس ونغسلهم ونزيل السيقان اللى فوق ونقطع الورق بس ونضعهم على الخليط السابق وعليهم زيت وملح وفلفل اسود وبهارات وشطة وكمون ونقلب --ونركن الخلطة و---نحضر صنية فرن على مقاس كمية السمك ونضع السمكة مفتوحة بعد ان نعصرها من الخل ونرص السمك ونضع عليه الخلطة بالتساوى ونرش رشة زيت على الوش وكوب ماء من جنب السمك وليس فوقه حتى لا نزول التوابل ونضعه على النار من فوق البوتاجاز حتى ياخذ غلوتين ثم ندخله الفرن على الرف الاوسط حتى يكمل السوى ويحمر الوجه قليلا ***** وبالف هنا
lola
lola
عضوة مميزة

انثى عدد المساهمات : 127
نقاط : 5192
تاريخ التسجيل : 30/07/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية  Empty رد: كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية

مُساهمة من طرف البرنسيسة الجمعة سبتمبر 24, 2010 7:02 am

تسلم ايدك
حجرب الكابوريا لأنى بحبها قوى
تسلمى ياقمر
البرنسيسة
البرنسيسة
المديرة التنفيذية
المديرة التنفيذية

عدد المساهمات : 1184
نقاط : 6683
تاريخ التسجيل : 26/07/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية  Empty رد: كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية

مُساهمة من طرف الهانم الأحد سبتمبر 26, 2010 4:20 am

تسلم الايادى يالولا ياحبيبتى على وصفاتك الجميلة دى على فكرة أنا بحب السمك
قوى مع الرز الصيادية بيكون رائع تسلمى ياقمر
الهانم
الهانم
مديرة الموقع
مديرة الموقع

عدد المساهمات : 2432
نقاط : 8224
تاريخ التسجيل : 26/07/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية  Empty رد: كابوريا بصوص الطماطم **الطريقة السويسية الاصلية

مُساهمة من طرف moly الخميس أكتوبر 14, 2010 1:22 am

الله على الكابوريا تسلممممى
moly
moly
عضوة مميزة

انثى عدد المساهمات : 126
نقاط : 5099
تاريخ التسجيل : 12/10/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى